Scintigrafia, o investigație facilă pentru pacient și esențială pentru medic, disponibilă în cadrul Sanador

Scintigrafia reprezintă o metodă de imagistică specifică medicinei nucleare, care permite diagnosticarea unei game complexe de afecțiuni ale sistemului osos sau organelor, din punct de vedere structural sau funcțional. Informațiile obținute prin examinarea scintigrafică sunt mult mai complexe decât cele rezultate în urma altor investigații imagistice, completându-le pe acestea și ajutându-i pe medici să stabilească cea mai bună cale de tratament pentru pacienți. Examinările scintigrafice sunt sigure, neinvazive și nedureroase pentru pacient.

În cadrul Sanador, scintigrafia este efectuată de o echipă medicală cu experiență, cu ajutorul tehnologiei SPECT/ CT, ce are la bază utilizarea unui echipament de ultimă generație, aparatul Siemens Symbia Intevo Bold.

Symbia Intevo Bold reprezintă un scanner ultra-performant, care detectează radiația emisă de un organ sau țesut în urma administrării unei substanțe care conține un izotop radioactiv (TRASOR). Aceasta are o afinitate specifică zonei care se dorește a fi examinată. Doza de radiații emisă este însă foarte mică, iar cantitatea de radioelement injectată este minimă, adaptată pacientului și cu o durată scurtă de radioactivitate.

Pentru programări și informații suplimentare, te rugăm să contactezi Call Center Sanador: (021).9699 (disponibil 24/24H)