SANADOR devine primul spital clinic privat din România care realizeaza transplant hepatic

Intreaga interventie a fost PRO BONO

Cel dintai transplant hepatic efectuat la un centru privat din Romania a avut loc pe 22 februarie la Spitalul Clinic Sanador. Atat primitorul, cat și donatorul au fost externați astazi în conditii foarte bune. Intreaga echipa medicala a acționat sub indrumarea Prof. Univ Dr. Irinel Popescu – sef al Centrului de Excelenta in Boli Hepatice – si a fost coordonata de Conf. Univ. Dr. Vladislav Brasoveanu.

Un bolnav de 53 de ani, cu o patologie complicata – ciroza cu hepatocarcinom și tromboza totala de vena porta – a primit 70% din ficatul fiului sau de 24 de ani. Cele trei interventii chirurgicale distincte – prelevarea de la donator, eliminarea ficatului bolnav si grefa la primitor – au durat noua ore. Ele au avut loc in doua sali de operație cu suprapresiune, dotate la cele mai moderne standarde mondiale. Ambii pacienti au raspuns foarte bine programului post-operator de monitorizare incadrandu-se in toti parametrii normali, urmand sa revina pentru controale de rutina. Toate costurile au fost suportate de SANADOR, intreaga actiune facandu-se PRO BONO.

Suntem mandri de profesionistii redutabili care au acceptat aceasta provocare, formați la școala Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu, medic primar chirurgie generala:

Conf dr. Vladislav Brașoveanu, medic primar Chirurgie Generala;

dr. Dragos Zamfirescu, medic primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva;

dr. Dragos Romanescu, medic primar Chirurgie Generala;

dr. Andrei Cristea, medic primar ATI;

dr. Bogdan Grigorescu, medic primar ATI;

dr. Gabriela Smira, medic primar Gastroenterologie;

dr. Ionut Dudus, medic specialist Chirurgie Generala;

asist univ. dr. Ionuț Barbu, medic specialist Chirurgie Generală;

dr. Mihail Pautov, medic specialist Chirurgie Generală;

dr. Raluca Berheci; medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă;

dr. Alina Mîtcan, medic specialist Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructiva.

SANADOR este o companie cu capital integral romanesc ce detine o expertiza de peste 19 ani pe piata serviciilor medicale private din Romania, numarând in prezent clinici, laboratoare, cel mai mare spital clinic privat (cu compartiment de primiri urgențe adulți si copii, flota proprie de ambulante, 18 linii de garda permanente), precum si cel mai mare Centru Oncologic din sectorul medical privat. In toate aceste entitati au loc, chiar si in aceste vremuri grele, sute de acte medicale pe zi, multe extraordinare, creative, inovatoare, sfidand matematica cifrelor, fiziologia ori biochimia.

Spitalul Clinic SANADOR a fost inaugurat in anul 2011, are o suprafata de 23.000 mp, 416 paturi si zece săli de operație ultramoderne – fiecare dotata cu centrală proprie de tratare a aerului, una dintre cele mai performante sectii de terapie intensiva (adulți si copii), plus radiologie imagistica medicala de top. Cu o dezvoltare continua, exclusiv organica, SANADOR are in prezent peste 1600 de angajati si peste 1500 de medici colaboratori.