La Sanador beneficiați de scintigrafii decontate prin CASMB

IMG_5608 (002)

În cadrul Departamentului de Medicină Nucleară al Centrului Oncologic Sanador se pot efectua următoarele tipuri de scintigrafie, decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București:

  • SCINTIGRAFIE OSOASĂ LOCALIZATĂ / COMPLETĂ
  • SCINTIGRAFIE TIROIDIANĂ
  • SCINTIGRAFIE PARATIROIDIANĂ
  • SCINTIGRAFIE RENALĂ

Scintigrafia reprezintă un examen non-invaziv de medicină nucleară cu ajutorul căruia se pot diagnostica și evalua afecțiunile încă din primele stadii.

Procedura are cea mai înaltă sensibilitate în diagnosticarea unei game largi de afecțiuni, informațiile fiind mai complexe (morfologice și de metabolism) decât cele rezultate în urma altor investigații imagistice, precum și în monitorizarea leziunilor și evaluarea răspunsului la tratament în cazul pacienților oncologici.

Scintigrafia este non invazivă, nedureroasă, neproducand reacții alergice în aproape toate cazurile.

În cadrul Sanador, scintigrafia este efectuată de o echipă medicală cu experientă, cu ajutorul tehnologiei SPECT/ CT, ce are la bază utilizarea unui echipament de ultimă generație, aparatul Siemens Symbia Intevo Bold. Acesta reprezintă o platformă ultra-performantă, care asigură acuratețea investigației cu o doză minimă de iradiere. Scannerul detectează radiația emisă de un organ sau țesut în urma administrării unei substanțe care este marcată cu un izotop radioactiv, complexul rezultat având o afinitate specifică pentru fiecare organ ce se dorește a fi examinat. Doza de radiații emisă este foarte mică, adaptată pacientului, iar radiotrasorul are o durată scurtă de viață.

Pentru programări și informații suplimentare, vă rugăm contactați Call Center Sanador: (021). 9699 (disponibil 24/24H)

Lasă un răspuns