Interventii pentru tumora cerebrala si hidrocefalie

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea

“Dupa operatie am uitat ce este durerea de cap”- Georgeta F., pacienta spitalului Sanador

In luna aprilie, Georgeta F. a reusit sa depaseasca cel mai greu diagnostic pe care l-a primit – tumora craniana si hidrocefalie interna –  si, ajutata de echipa de medici a spitalului, a reusit sa se refaca in conditii perfect normale.

Georgeta a ajuns la spitalul Sanador, la Prof. Dr. Vlad Ciurea, dupa aproape 2 ani de chin – dureri de cap cumplite, stari de ameteala, tulburari de echilibru si de mai mult de jumatate de an fara a putea auzi cu urechea stanga -. In momentul in care a vazut diagnosticul (meningiom hemifosa craniana posterioara dreapta si hidrocefalie interna secundara), Prof. Dr. Ciurea a hotarat internarea de urgenta a pacientei.

Este foarte important sa ai incredere in doctorul care te opereaza. Fara increderea ca va fi bine si fara suportul familiei, nu stiu cum as fi depasit momentul.” ne spune Gerogeta F. amintindu-si de momentele grele prin care a trecut.

Mai departe, echipa medicala a optat pentru desfasurarea a doua interventii neurochirurgicale astfel: operatie de hidrocefalie – mai exact montarea unui drenaj ventriculo-peritoneal unishunt pentru eliminarea lichidului  acumulat excesiv in cavitatile creierului – si operatie pentru eliminarea tumorii cu dimensiuni de 5,2 cm diamentru. Imediat dupa prima operatie, pacienta si-a recapatat auzul, iar durerile de cap au disparut. A doua operatie, extrem de dificila, efectuata sub microscopul operator, s-a realizat prin exereza in totalitate a tumorii din regiunea fosei craniene posterioare. Pentru aceasta, Prof. Dr. Vlad Ciurea a avut nevoie in afara de microscop si de un aparat special care a ajutat la evacuarea tumorii – CUSA covington ultrasound aspiration –. Operatia a durat peste 6 ore si s-a obtinut exereza in totalitate si refacerea structurilor cerebeloase.

„O astfel de operatie are doua mari riscuri: primul este tumora giganta cu risc de sangerare majora, iar cel de al doilea este apropierea de structurile midiane ale creierului, adica de structurile vitale (respiratie, circulatie, deglutitie, miscarile oculare, coordonarea echilibrului). Cu toate acestea, s-a reusit trecerea peste cele 2 riscuri si vindecarea in totalitate a pacientei.” (Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, Sef sectie neurochirurgie si Director stiintific in cadrul spitalului Sanador)

Din fericire, pentru Georgeta F, pregatirea echipei medicale si facilitatile oferite de spital au facut ca operatia sa fie un succes medical si 2012 sa se reduca acum la numai 2 momente decisive: primul, cand durerile de cap insuportabile si caderea la pat au adus-o la Sanador si al doilea, cand numai la 3 saptamani dupa internare, a parasit spitalul pe picioarele ei, fiind un om ca oricare altul.

 Nu am cuvinte pentru a multumi suficient atat Profesorului Ciurea, cat si echipei Sanador care s-a ocupat de mine. Personalul a fost amabil, respectuos, prietenos, aproape de mine si atent la orice nevoie pe care am avut-o. Pentru persoanele in situatia mea, sfatul meu este sa nu-si piarda speranta pentru ca problemele noastre medicale se pot rezolva si la noi in tara. Echipa Sanador in frunte cu Prof. Dr. Ciurea mi-a oferit a doua sansa la viata.”

In prezent, Georgeta F. are o viata normala si incearca sa uite anii care i-au fost furati de boala. Mai mult, Georgeta este o mama care isi va indeplini in curand cea mai mare dorinta: sa poata fi langa cei dragi cand ii va veni pe lume nepotelul.

Despre Profesor Doctor Alexandru-Vladimir Ciurea

Profesor Doctor Alexandru Vladimir-Ciurea este Sef sectie neurochirurgie si Director stiintific in cadrul Sanador. De peste 4 decenii de cand profeseaza, a efectuat peste 22.000 de operatii pe creier, dintre care numeroase interventii au fost premiere medicale nu doar in Romania, ci si in intreaga lume. Mai mult, Prof. Dr. Ciurea a aplicat pentru prima data in tara tehnica drenajului ventriculo-peritoneal unishunt – unitub (In 1985), procedura folosita pe scara larga la ora actuala ca metoda de tratament chirurgical la copiii cu hidrocefalie primara si secundara.

 Pentru mai multe informatii despre Domnul Profesor Alexandru Vladimir-Ciurea si marturii ale pacientilor tratati de dumnealui, puteti accesa blogul personal: http://about-brain.blogspot.ro/

Lasă un răspuns