Examenul microbiologic complex al secreției vaginale beneficiază, în luna noiembrie, de un preț promoțional

Examenul microbiologic complex al secreției vaginale, o examinare ușor de efectuat, nedureroasă, dar foarte importantă pentru sănătatea genitală, poate fi efectuat în luna noiembrie, în Sanador, la un preț promoțional, de 125 lei.

Alături de testul Papanicolau, examenul microbiologic complex al secreției vaginale ne oferă informații extrem de importante și utile pentru sănătatea noastră genitală.

Specialiștii recomandă ca el să fie efectuat o dată pe an sau atunci când sesizăm o modificare a secreției vaginale, un disconfort ori o stare care să indice o contaminare.

Ce este examenul microbiologic complex al secreției vaginale?

Examenul microbiologic complex al secreției vaginale este compus din:

  • Examen microscopic, care constă în întinderea pe lamă a unui fragment de secreție vaginală;
  • Cultura secreție vaginală (examenul bacteriologic), care se face prin însămânțarea pe medii de cultură a unui fragment din secreția vaginală;
  • Depistarea antigenilor Chlamydia, Mycoplasmă, Ureaplasmă, cele 3 microorganisme care, prezente fiind în tractul genital feminim, pot determina, în cazul în care se cronicizează, boala inflamatorie pelvină, cu implicații majore asupra fertilității unei femei.

Ce ne poate arăta aceasta investigație?

Acest examen poate descoperi contaminări oculte cu cei 3 germeni amintiți anterior, dar și infecții precum cele provocate de Gardnerella vaginalis sau a diverse forme micoze, care sunt date, în majoritate a cazurilor, de Candida.

De asemenea, femeile însărcinate trebuie să fie testate deoarece, fiind purtătoare de diverși germeni în vagin pe perioada sarcinii, se expun unui risc de naștere prematură și de contaminare a fătului la naștere, contaminare care se poate solda cu complicații în viața precoce neonatală.

De la ce vârstă este important să facem aceste analize?

Este bine ca examenul microbiologic complex al secreției vaginale să fie făcut încă din adolescență, la circa 3 luni de la debutul vieții sexuale, urmând ca apoi să fie repetat anual, asemenea examenului Papanicolau, sau atunci când sunt sesizate modificari ale secreției vaginale.

Oferta este valabilă până la data de 30 noiembrie 2019.

Pentru programări și informații suplimentare, vă rugăm să apelati Call Center Sanador: (021).9699 (disponibil 24/24H) sau să completați formularul de mai jos: