“Metabolic Balance® oferă rezultate remarcabile în obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat, infertilitate.” Dr. Michaela Stein, CEO Metabolic Balance Romania

Dr Michaela SteinMetabolic Balance® este un program pentru reglarea metabolismului, realizat de medici și oameni de știință din domeniul nutriției, care ajută la reglarea greutăţii corporale. Cu ajutorul acestui program vă veţi adapta alimentația de până acum la un profil de nutriție sănătos, total echilibrat și realizat special pentru dumneavoastră. Aflăm mai multe informatii despre acest program de la Dr. Michaela Stein, reprezentant Metabolic Balance Romania, în interviul de mai jos.


1. Ce înseamnă Metabolic Balance® şi cui este recomandat?

Metabolic Balance® este un program pentru reglarea metabolismului, pentru reglarea greutăţii corporale, pentru adaptarea alimentației de până acum la un profil de nutriție sănătos, total echilibrat și individualizat. Baza este constituită de planul individualizat de nutriţie, realizat în funcție de datele actuale de laborator și de informațiile personale legate de sănătate.
Metabolic Balance® este recomandat persoanelor sau pacienţilor care suferă de:
• supraponderabilitate sau obezitate, care doresc o soluţie durabilă si doresc să slăbească într-un mod sănătos.
• boli aflate în strânsă legătură cu supraponderabilitatea, respectiv cu o alimentaţie inadecvată cum sunt diabetul tip II, tensiunea arterială, cardiopatia ischemică, boli reumatice, migrene cronice, tulburări ale metabolismului lipidic, tulburări ale ciclului menstrual, tulburări în perioada pubertăţii şi a menopauzei, sindromul de ovar polichistic, sterilitatea secundară, etc.
• pentru toti cei care , indiferent de vîrstă, doresc să fie într-o formă bună și plină de energie, fără infometare, fără medicamente, fără suplimente alimentare.

Metabolic Balance 2.Programul poate fi urmat şi de un copil cu probleme de greutate? Sau este adresat doar adulţilor? Există persoane care nu se pot înrola în program (din cauza unor afecțiuni de care suferă, din cauza vâstei, alte cauze)?

Datorită creşterii îngrijoratoare a ratei supraponderalităţii şi obezităţii în randul copiilor, considerăm că trebuie să ne ocupăm intensiv şi eficient de copii.
Copiii şi adolescentii zilelor noastre sunt supuşi unui adevărat asalt de alimente procesate.
Educaţia în familie reprezintă elementul cheie în această luptă cu obezitatea.
Venim în întâmpinarea acestei necesităţi cu experienţa şi cunoştinţele noastre.
Alcătuim planuri individualizate de nutriţie pentru copii începând de la vârstă de 8 ani.
Consilierea se recomandă numai când copii sunt însoţiţi de cel puţin unul din părinţi, cu un plan propriu individualizat.
Conceptul de nutriţie Metabolic Balance®  nu are contraindicaţii. În consultaţia de evaluare puţinele cazuri cum ar fi insuficientele renale grave sau bolnavii sub tratament cu neuroleptice, vor putea fi îndrumaţi spre o consiliere specială.

3.Care sunt analizele medicale pe care trebuie să le facem înainte de a începe programul?

Setul de analize, precum şi fişa pe care o vom completa la înrolarea în program este disponibilă aici.

       4.Metabolic Balance® are o durata determinată sau trebuie să devină un stil de viaţă?

Metabolic Balance® trebuie sa devină un stil de alimentaţie /viaţă.
Programul oferă rezultate vizibile şi de durată, bazate exclusiv pe schimbarea modului de alimentaţie.
Odată ce metabolismul s-a adaptat la noul mod de alimentaţie echilibrat şi s-a atins ţelul propus, în fazele 3 și 4 este vorba de o relaxare, respectiv menţinerea succesului obţinut.
Aici sunt valabile regulile de bază care vor fi deja bine cunoscute.

5.Care este diferența dintre Metabolic Balance® și alte programe de nutriție existente pe piață? Care sunt punctele forte ale programului care ar îndemna pe cineva să aleagă acest program și nu altul (beneficii din punct de vedere medical)

Metabolic Balance® nu reprezintă o dietă în adevăratul sens al cuvântului. Alimentaţia echilibrată evită apariţia fenomenului YoYo, care apare după diete dezechilibrate.
Lipseşte senzaţia de înfometare şi se produce o normalizare a semnalelor de foame şi saţietate.
Cu ajutorul programului de nutriţie Metabolic Balance® se obţin rezultate remarcabile în obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat, dislipidemie, reumatism, oboseală cronică, alergii, tulburări de somn, ovar polichistic, infertilitate.
Studiul ştiintific dovedeşte rezultate remarcabile în îmbunătăţirea sindromului metabolic, normalizarea parametrilor de laborator cum sunt lipidele serice, transaminazele hepatice, acidul uric, proteina C reactivă.
Chiar daca succesul normalizării greutăţii corporale este impresionant, Metabolic Balance® nu este o dietă. Un metabolism dezechilibrat se manifestă prin supraponderalitate şi boală.
Echilibrarea metabolismului printr-o alimentaţie echilibrată duce la normalizarea greutăţii corporale şi a parametrilor umorali.

Începând cu luna ianuarie 2018 programul este disponibil şi în cadrul clinicii Sanador Victoriei, sub îndrumarea Dnei Dr Maris Daniela, medic specialist medicină de familie, consilier acreditat Metabolic Balance. Detalii suplimentare şi programări la 021 9699, Call Center disponibil NON STOP.

 

Lasă un răspuns