COMUNICAT DE PRESA. Angiograful Philips Azurion 7, unic in Romania, disponibil la SANADOR

Bucuresti, 13.02.2018: Pacientii cu afectiuni arteriale pot fi tratati cu ajutorul tehnicilor endovasculare in cadrul Spitalul Clinic SANADOR, cu ajutorul angiografului de ultima generatie Philips Azurion 7, unic in Romania in acest moment. Platforma medical a a fost instalata in cadrul laboratorului de angiografie si cateterism cardiac al spitalului, in urma unei investitii de 1 milion de euro.

Philips Azurion este cea mai recenta inovatie dedicata interventiilor ghidate imagistic si ofera o calitate inalta a imaginilor, cu doze minime de radiatii, atat pentru pacient cat si pentru personalul medical.

Angiograful Azurion 7 face parte din cea mai noua si performanta generatie de echipamente medicale Philips, iar pentru dezvoltarea sa, compania a lucrat intens cu spitale din intreaga lume, timp de mai multi ani.

Pana in prezent, in cadrul Spitalului Clinic SANADOR au fost efectuate peste 200 de interventii medicale cu noul angiograf. Philips Azurion 7 permite evaluarea arterelor din intregul organism (incepand cu cele cerebrale, coronare, pana la arterele membrelor inferioare) si tratarea intregii game de afectiuni arteriale, atat la nivelul cordului, cat si in afara sferei cardiace - afectiuni la nivelul vaselor periferice si cerebrale.

Datorita calitatii inalte a imaginii, medicii pot vizualiza intreaga harta vasculara a zonei dorite utilizand o doza minima de substanta de contrast. Echipamentul este deservit de un software ultraperformant care efectueaza reconstructia tridimensionala a imaginilor, beneficiu care contribuie la evaluarea corecta a leziunilor, cresterea sigurantei procedurii si reducerea timpului operator.

Calitatea superioara a imaginii impreuna cu optiunea de reevaluare tridimensionala ofera medicului posibilitatea de a vizualiza si diagnostica inclusiv afectiunile vaselor greu vizibile in anumite conjuncturi (cum ar fi in cazul pacientilor supraponderali). Cu noua tehnologie, afectiunile vasculare pot fi tratate mult mai eficient, iar recuperarea pacientilor are loc mult mai rapid.

"Pe masura ce tehnologia medicala avanseaza , este necesar sa ne actualizam in permanenta echipamentele medicale, astfel incat pacientii nostri sa beneficieze de tratamente mai eficiente si o recuperare mai usoara. Dotarea spitalului cu angiograful Philips Azurion 7 ne permite sa acordam pacientilor din Romania solutii terapeutice la cele mai inalte standarde, pentru ca acestia sa nu mai fie nevoiti sa se adreseze spitalelor din strainatate. Practic, putem efectua la SANADOR orice tip de procedura care se realizeaza in centrele de renume din vestul Europei. In prezent, suntem singurul spital din Romania dotat cu acest echipament de ultima generatie" a declarat dr. Doris Andronescu, Director General SANADOR.

"Noi, la Philips, consideram ca exista mereu un mod de a face viata mai buna, fie ca ne referim la pacienti, fie la medici. In acest sens, Azurion reprezinta pentru Philips transpunerea in tehnologie a abordarii noastre in domeniul sanatatii si anume, inovatie dezvoltata cu scopul de a imbunatati viata oamenilor. Asadar, suntem incantati de faptul ca SANADOR, unul dintre cele mai importante spitale clinice private din Romania, a vazut in Philips un partener pentru performanta si pentru servicii medicale de calitate. Astfel, la mai putin de un an de la lansarea globala a Azurion, pacientii din Romania au acces la cea mai noua platforma pentru terapii minim-invazive ghidate imagistic, " a transmis Serban Isopescu, General Manager al diviziei Health Systems pentru Philips in regiunea Sud-Estul Europei.

Angiograful este instalat in cadrul laboratorului de angiografie si cateterism cardiac al Spitalului Clinic SANADOR, dotat la cel mai ridicat nivel si avand grad de asepsie inalt, ceea ce permite efectuarea interventiilor endovasculare in aceleasi conditii de sterilitate ca in blocul operator, combinand tehnicile interventionale cu cele chirurgicale si reunind ambele echipe de medici, cardiologi interventionisti si chirurgi cardiovasculari, pentru interventiile hibride. Laboratorul de angiografie si cateterism beneficiaza de un sistem de ventilatie cu presiune pozitiva care ofera avantaje multiple: aspira ionii generati in timpul procedurilor, reducand suplimentar expunerea la radiatii a medicului si a pacientului si creste siguranta procedurii.

Printre afectiunile care pot fi evaluate si tratate cu ajutorul angiografului Philips Azurion 7 se numara: bolile coronariene (angina pectorala, infarct miocardic acut sau recent), valvulopatiile (stenoza aortica, regurgitare mitrala), suferintele vasculare aortice (anevrism de aorta, disectie de aorta), bolile vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral (accidente vasculare cerebrale, malformatii arterio-venoase cerebrale, anevrisme cerebrale), aritmiile cardiace (cum ar fi fibrilatie atriala, flutter atrial si multe altele) si arteriopatiile periferice.

Alte grupe de pacienti care pot beneficia de avantajele acestei platforme medicale avansate, sunt reprezentate de pacientii cu tumori maligne cu metastaza la nivel hepatic si cei cu angiodisplazie, care necesita embolizari arteriale digestive in vederea opririi hemoragiilor digestive.

Despre SANADOR: Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand cel mai mare spital clinic privat din tara, mai multe clinici si laboratoare de analize medicale. Cu o suprafata totala de 23.000 de mp si o capacitate de 402 de paturi, Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigura toate specialitatile medicale si chirurgicale, compartiment de primiri urgente (adulti si copii), 17 linii de garda 24/24, flota proprie de ambulante, ambulator si imagistica medicala de top.

SANADOR