Boli care afectează copiii după ce intră în colectivitate

1Intrarea în colectivitate a copilului poate duce la apariția mai multe probleme de sănătate, iar principalele riscuri sunt infecțiile respiratorii. Acestea sunt cauzate de virusuri și bacterii, care se răspândesc în urma contactului direct și indirect dintre copiii de la creșă și grădiniță.

Iată ce alte boli pot dezvolta copiii după ce intră în colectivitate:

Principalele probleme de sănătate cu care se confruntă un copil după ce intră în colectivitate sunt:

–       Viroze

–       Toxiinfecții alimentare

–       Hepatite virale

–       Dezinterie

–       Diaree infecțioasă

–       Otită

–       Boli ale pielii

–       Infecții ale tractului respirator inferior (pneumonie, bronșită)

Acestea apar din cauză că sistemul imunitar nu este încă dezvoltat, el fiind vulnerabil la factorii externi precum virusuri și bacterii.

Un mod prin care multe dintre aceste boli pot fi prevenite este întărirea sistemului imunitar printr-o alimentație bogată în fructe și legume, prin activitate fizică, prin suplimente alimentare recomandate de specialist în anumite perioade din an, prin statul în aer liber – ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, prin spălarea mâinilor după mersul la baie, după strănut, după intrarea în contact cu animale sau alte lucruri din interior și exterior și, cel mai important, prin hidratare.

Igiena joacă un rol foarte importat în prevenirea multor probleme de sănătate, de aceea copilul trebuie să o adopte încă de când este mic. Totodată, părinții trebuie să se informeze înainte de a duce copilul la creșă sau la grădiniță dacă mediul în care cei mic va sta este unul curat, dacă se face curățenie în fiecare zi, dacă persoanele responsabile de supravegherea copiilor acordă atenție igienei din încăpere.

Informații oferite de dr. Monica Doruc, medic specialist medicină de familie.

Află aici mai multe informatii despre abonamentele de pediatrie disponibile sau apelând Call Center Sanador: (021).9699 (disponibil 24/24H)

Lasă un răspuns