LABORATORUL DE CATETERISM CARDIAC ȘI LABORATORUL DE ELECTROFIZIOLOGIE
03. cardiologie interventionala
Inclusiv proceduri hibride impreuna cu colegii cardiologi interventionali
cardio
PROGRAM 24/24, 7/7, DISCOUNT PE PERIOADA NOPȚII
04_-RMN-3-tesla2
IRADIERE REDUSĂ, EXAMEN MAI PUȚIN DUREROS, SCURTAREA DURATEI PROCEDURII
04. Mamografie 3D
SIGURANȚĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL
06. Nastere

Articole Medicale

Este sau nu necesară întărirea sistemului imunitar odată cu instalarea toamnei?

Sistemul imunitar este alcătuit din anumite celule, proteine, țesuturi și organe și are rolul de a proteja organismul împotriva germenilor și a microorganismelor cu care intră în contact zilnic. În majoritatea cazurilor, funcționarea în parametri normali a sistemului imunitar previne infecțiile și asigură sănătatea organismului, însă atunci când sistemul imunitar nu funcționează corespunzător, riscul de îmbolnăvire este crescut.

Un sistem imunitar scăzut duce la boală. Ce duce la un sistem imunitar scăzut?

(citeste mai mult)

Aritmiile cardiace

Dl.Dr. Radu Vatasescu, medic primar aritmologie, cardiologie si medicina interna, coordonatorul Centrului de Aritmologie al Spitalului SANADOR, unul dintre cei mai experimentati specialisti din tara in diagnosticul si tratamentul aritmiilor, ne vorbeste in acest articol despre aritmii: ce sunt, cauzele, semnele si simptomele, tratament.

I. Introducere

I.1. Cum functioneaza in mod normal inima?

Celulele musculare ale inimii sunt stimulate de impulsuri electrice și, drept urmare, se contracta intr-un mod uniform si regulat. Aceasta contractie este asa-zisa bataie a inimii, care asigura pomparea sangelui in arterele din intregul corp. Curgerea sangelui in artere poate fi masurata prin perceperea pulsului, care corespunde bataii inimii. Intr-o inima normala, aceste impulsuri electrice iau nastere intr-o zona specializata numita nodul sinoatrial (NSA), situat in partea

(citeste mai mult)

Analizele in timpul sarcinii

Vestea ca vei fi mamica este unul dintre cele mai frumoase momente din viata. Pentru a fi in totalitate pregatita, Dr. Anca Stinga, medic specialist obstetrica-ginecologie, explica ce tipuri de analize trebuie facute in fiecare trimestru al sarcinii.

Primul trimestru

In momentul in care mamica afla ca este insarcinata, trebuie sa faca urmatoarele tipuri de analize:

(citeste mai mult)

Cum ajuta kinetoterapia persoanele cu insuficienta cardiaca?

Dr. Georgiana Tache, sef departament recuperare in cadrul spitalului Sanador, ne explica in randurile de mai jos cum poate ajuta kinetoterapia persoanele cu insuficienta cardiaca:

Insuficienta cardiaca reprezinta dezechilibrul care apare intre nevoile de sange oxigenat ale organelor si tesuturilor si eficienta cordului de a-l furniza, precum si

(citeste mai mult)

Cefaleea: cauze, simptome si tratament

Durerea de cap, indiferent de cauza ei, este denumita cefalee. Aceasta este un simptom frecvent de prezentare la camera de garda si, totodata, un simptom comun al pacientilor internati.

Dr. Catalina Constantin, medic specialist medicina interna, raspunde intrebarilor primite din partea pacientilor:

(citeste mai mult)

Cum tratam gonartroza, afectiunea care imobilizeaza genunchii?

Zi de zi, vedem in jurul nostru persoane care se plang de durerea de genunchi. Sunt atat de frecvente situatiile incat aceasta durere a devenit parte din viata noastra de zi cu zi.

Ce poate insemna insa durerea de genunchi si cat de grave sunt efectele ei in lipsa unui tratament adecvat?

(citeste mai mult)

Cauzele febrei si cum o combatem?

Dr. Corina Cilcicraspunde intrebarilor primite din partea mamicilor ingrijorate de starile febrile ale copiiilor.

  1. 1.       Cum masuram temperatura?

De la varsta de sugar pana la varsta de 3 ani, termometrizarea se ia intrarectal, ulterior se poate lua si la subrat, la ureche.

(citeste mai mult)

Otita in cazul copiilor: cauze, prevenire si tratament

Otita este o afectiune frecventa in randul copiilor, asa ca nu trebuie sa te sperii daca si micutul tau pateste asa ceva. Pentru a-ti veni in ajutor, Dr. Corina Cilcic, medic primar pediatru spitalul Sanador, iti spune cum poti preveni aparitia otitei si cum o poti trata:

 Ce presupune otita in cazul copiilor?

(citeste mai mult)