Cazul domnului Petru Balean este unul foarte important pentru noi, fiind o premiera la SANADOR prin tehnica folosita: chirurgie minim invaziva spinala, premiera de injectare de ciment, vertebroplastie la 2 nivele si recuperarea spectaculoasa a pacientului. Pacientul, in varsta de 73 de ani, originar din Piatra Neamt, cunoscut cu hipertensiune arteriala si sechele in urma unui infarct miocardic, a suferit acum aproximativ o luna, o cadere. S-a lovit atunci in regiunea lombara.

Domnul Balean a ajuns la SANADOR pe targa, acuzand dureri foarte mari la nivelul lombar, imposibilitatea de a merge si a sta in picioare. Pacientul a efectuat un examen RMN vertebral lombar si CT vertebral lombar, investigatii care au relevat fracturi - importante tasari vertebrale lombare (fracturi vertebrale) la nivelul L2 si L3, cu fenomene de instabilitate a coloanei vertebrale, in special la nivelul L3. Pacientul a fost operat printr-o procedura minim invaziva spinala, o interventie revolutionara, numita Vertebroplastie Percutana.

Procedura a fost realizata la 2 nivele vertebrale - L2 si L3 - cu 4 ace metalice denumite trocare, sub ghidaj radiologic C-arm (aparat radiologic mobil din sala operatorie de neurochirurgie). Fara incizie, fara taietura la nivelul tesuturilor, a fost injectat un ciment special in corpii vertebrali ce au fost, astfel, consolidati. Procedura a durat aproximativ 2 ore. Postoperator, pacientului i s-a facut un examen radiografic si un computer tomograf vertebral lombar, investigatii care au confirmat corecta pozitionare vertebrala a cimentului.

Totodata, pacientul nu a mai avut dureri de spate, a putut merge, nu a mai avut nevoie nici de tratament antiinflamator si nici impotriva durerii. La externare, pacientul a plecat pe picioarele proprii. "In urma unei consultatii realizata de domnul doctor neurochirurg, Dan Bentia, acesta ne-a prezentat cea mai buna solutie minim invaziva, si anume, Vertebroplastia. Este o procedura interventionala relativ usoara, dar cu un succes foarte mare. Domnul doctor neurochirurg, Dan Bentia, a realizat interventia minim invaziva si, astfel, durerile de spate pe care le suportam cu greutate au disparut. Tin sa multumesc domnului doctor Dan Bentia si personalului spitalului SANADOR pentru toata atentia acordata , pentru serviciile prestate si pentru tot ce au facut pentru mine. Va multumesc!" - Balean Petru

SANADOR