Tot ce ar fi bine să știi despre cancer

Oncologia se ocupă atât cu diagnosticul și tratamentul tuturor formelor de cancer, cât și cu urmărirea pe termen lung a pacienților. La SANADOR, avem specialiști care pot ajuta în fiecare etapă a luptei cu boala, începând cu diagnosticul și continuând cu tratamentul, urmărirea după încheierea tratamentului de specialitate, screening-ul pentru anumite localizări ale cancerului sau tratamentele paliative atunci când e cazul. Oricare ar fi situația, la SANADOR vei găsi întotdeauna specialiști care să te îndrume către cele mai potrivite opțiuni pentru tine.

La SANADOR, suntem alături de pacienți și de familiile lor în efortul lor de a învinge boala. Echipa noastră de specialiști acordă cu compasiune îngrijiri personalizate pentru pacienții cu cancer și familiile acestora. Ajutăm persoanele cu cancer să treacă mai ușor peste suferințele de ordin fizic, psihologic, social și spiritual și să se gândească la viitor cu speranță.

Când este necesară o vizită la medicul oncolog?

Consultația oncologică este necesară în cazul unei suspiciuni de cancer, deoarece depistarea precoce salvează vieți. Medicul oncolog evaluează clinic pacientul, analizează dosarul medical și recomandă analizele și investigațiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic. Dacă este stabilit diagnosticul de cancer, pacientului îi sunt prezentate informații amănunțite despre boală și despre prognosticul acestuia, cu discutarea opțiunilor de tratament curativ sau paliativ.

Consultația la medicul oncolog se poate efectua și pentru primirea unei a doua opinii asupra diagnosticului și tratamentului. Scopul acestei consultații este de a ajuta pacientul să înțeleagă opțiunile disponibile și de a lua o decizie în alegerea tratamentului potrivit.

SANADOR oferă servicii complete de evaluare și tratament în regim:

  • Ambulatoriu în contract cu CNAS. Pacientul se prezintă cu bilet de trimitere. Consultațiile se pot efectua și la cerere, cu plată.
  • Spitalizare de zi sau continuă în contract cu CNAS sau spitalizare cu plată.

Psihologul Centrului Oncologic SANADOR oferă asistență psihologică/consiliere în vederea integrării, din punct de vedere psihologic, a diagnosticului oncologic și a efectelor fizice și psihice ale tratamentelor.

Cuprins:

SANADOR îți oferă soluții personalizate

Medicii oncologi sunt specializați în asigurarea tratamentului medicamentos pentru persoanele cu cancer, fie el în faze incipiente sau în stadii avansate. Cu toate acestea, în anumite situații, persoanele cu forme de cancer descoperite precoce ar putea avea recomandare doar pentru chirurgie oncologică sau radioterapie. Chirurgia oncologică îndepărtează chirurgical tumorile, Radioterapia folosește radiațiile ionizante pentru a le trata sau micșora, iar Oncologia luptă cu boala prin diverse scheme de tratament de specialitate. La SANADOR ai specialiști în toate aceste domenii care să te ajute în lupta cu boala. De asemenea, în anumite situații, când cancerul are cauze ereditare, este indicat și un consult de genetică medicală, sfatul genetic și testele specifice recomandate ajutând la evaluarea riscului de a transmite urmașilor anumite mutații genetice.

Odată stabilit cu certitudine diagnosticul de cancer, pacientului îi sunt prezentate informații amănunțite despre boală și despre prognosticul acestuia, cu discutarea opțiunilor de tratament curativ sau paliativ. Cazurile pot fi evaluate în Comisia Multidisciplinară (Tumor Board) pentru a stabili secvența optimă de tratament, ordinea intervențiilor medicale: tratament oncologic, chirurgie oncologică, radioterapie cu radiații ionizante sau o combinație a acestora.

Planul de acțiune în lupta cu cancerul

Medicii noștri bine pregătiți urmează ghidurile internaționale de tratament și își bazează recomandările pe cele mai noi dovezi din studiile de specialitate publicate în reviste internaționale de prestigiu.

Tratamentul oncologic poate include:

  • chimioterapie (tratamentul cancerului cu medicamente care distrug sau încetinesc creșterea celulelor neoplazice);
  • hormonoterapie (pentru tratamentul tumorilor maligne ale căror celule au receptori hormonali).
  • terapii biologice:
    • terapii țintite (țintesc specific proteinele care controlează creșterea celulelor neoplazice);
    • imunoterapie (tratamente biologice care acționează asupra sistemului imun, ajutându-l să lupte cu cancerul).

Medicul oncolog administrează medicamentele, supraveghează reacțiile adverse și urmărește pacienții după încheierea tratamentului. Medicamentele folosite în oncologie pot fi substanțe administrate în venă (intravenos), injecții administrate în mușchi (intramuscular) sau sub formă de capsule, tablete.

Tratamentele suportive și paliative se recomandă pacienților la care tratamentele active cu viză curativă nu sunt oportune. Ele se administrează cu implicarea altor specialități medicale: chirurgie toracică, gastroenterologie, chirurgie abdominală sau ginecologică, urologie, medicină internă.

Aparatură medicală la cele mai înalte standarde

Centrul Oncologic SANADOR pune la dispoziția pacienților oncologici:

  • Tehnologie pentru radioterapie Varian: acceleratoare liniare TrueBeam și TrueBeam STx High Definition; TrueBeam STx încorporează un sistem complex și avansat de livrare a tratamentului conform planului, imagistică de verificare zilnică și un management al modificărilor poziției pacientului pentru a efectua radiochirurgie cu mare precizie și viteză;
  • Tehnologie pentru brahiterapie (radioterapie internă) – echipament Varian GammaMedPlus iX;
  • Tehnologie SPECT-CT (echipament Siemens Symbia Intevo Bold) cu ajutorul căreia se pot identifica modificări la nivel celular încă din stadiu incipient, aspect esențial în depistarea precoce a unor afecțiuni grave, precum cele din sfera oncologică și nu numai, cu secție dedicată pentru terapie izotopică, precum și tehnologie PET-CT (echipament PET-CT SIEMENS BIOGRAPH HORIZON 3R).
  • Computer Tomograf 4D Philips Big Bore.

STABILEȘTE O ÎNTÂLNIRE CU MEDICUL NOSTRU SPECIALIST

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR